Kennel Skumringen

Oppdrett av Gordon Setter

Valper født 15.april 2015

Valper ventes hos Kennel Skumringen
5 hanner og 4 tisper født 15.april
Foreldre er Donåsen's Dona Queta to Skumringen og amerikanske Blackburn Gordon Hill McCord.
Intensjonene med dette kullet er å fremme blodslinjer vi har meget stor kunnskap om og tro på. Vi har kombinert 2 blodslinjer med de samme gode bruksegenskapene uten å ty til hverken linjeavl eller innavl. Kullet vil ha en sjelden unik genetisk variasjon da innavlsgraden over 8 generasjoner vil være under 1.
Begge foreldre er fantastiske jakthunder og gode bruksegenskaper er en av flere fellesnevnere. Vi forventer også at valpene vil arve sine foreldres samarbeidsegenskaper og behagelige rolige gemytt.

Helsestatus foreldre:
Mor: HD B, CCA Fri, PRA ikke testet
Far: HD A, CCA Fri, PRA Fri

Under finnes nærmere info om foreldrenes avstamming.

Er du interessert? Kontakt oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller 917 20 021

View the embedded image gallery online at:
http://skumringen.com/valpekull/11-skumringen#sigProId9943ecd593


Om oss og vårt oppdrett

Jeg som har Skumringen heter Silje Solberg Rudland og bor i Buskerud ved foten av Norefjell sammen med min samboer Jan Markus Guzowski.
Kennel Skumringen har som mål å avle friske og gode jakthunder som også ser ut som en Gordon Setter skal gjøre. Vi ønsker ikke å avle jaktprøvehunder som ikke holder rasestandarden, og heller ikke hunder som kun er pene og ikke kan jakte.
Skumringen tenker langsiktig. Ensidig avl på nordiske individer og blodslinjer reduserer muligheten for å finne avlspartnere i fremtiden. Vi velger derfor å benytte utenlandsk blod i mange av våre kombinasjoner, samtidig er vi meget bevisst styrken som ligger i de nordiske linjene og henter disse inn igjen ved behov.
Bak hvert kull fra Skumringen ligger det mye arbeid og en nøye vurdering. Vi er opptatt av å finne den rette kombinasjonen av tispe og hannhund både av brukskvaliteter, eksteriør og stamtavle, heller enn å velge avlspartner basert på profilering, popularitet og tilgjengelighet.

Link1 Link2 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.