Kennel Skumringen

Oppdrett av Gordon Setter

Rase informasjon

Fersk hundeeier eller etablert jeger og vurderer Gordon Setter?

Skumringen's Hercules
Noe å tenke over før du bestemmer deg.

Å bestemme seg for å anskaffe hund, er ikke noe man gjør på fem minutter. En hund lever i gjennomsnitt mer enn ti år. Det er ikke kun et spørsmål om å velge den riktige hund, men også å lære å bo sammen med den. Det er nemlig på bakgrunn av nettopp din livsstil, at du skal velge hund. Husk at alle hunderaser har sine egne atferdmessige særpreg og vaner.

Les mer: Fersk hundeeier eller etablert jeger og vurderer Gordon Setter?

Gordon Setterens historie

CH Stylish Gwendoline
Gordon Setteren, ibland kalt den Skotske Setteren, tilhører som sine "søskenbarn" den Engelske og den Irske Setteren, rasegruppen britiske stående fuglehunder. Felles for disse er deres evne til å "ta stand", dvs. at ved vittring av jaktbart fuglevilt (f.eks. fasan, rapphøns, orrfugl, storfugl eller rype) så stivner den til en "statue", og med snuten vise for jegeren hvor fuglen finnes i marken. Denne unike egenskapen er den stående fuglehundens "adels merke".Les mer: Gordon Setterens historie

Rasestandard


Rasebeskrivelse for: GORDON SETTER (006)
Opprinnelsesland/hjemland: Storbritannia
Helhetsinntrykk: Velproporsjonert, stilig, harmonisk og kraftig jakthund, bygget for galopp.
Viktige proporsjoner : 

 

Les mer: Rasestandard

Gordons i mange farger


De som har satt seg inn i Gordon Setteren's historie og rasens opphav, vet at den opprinnelige grunnstammen bestod av individer som både var svart-tan-hvite, svart-tan, lever-tan og røde.
Allerede på midten av 1800 tallet fikk rasen sitt spesifikke fargekrav svart-tan og ble skilt ut som en egen setter rase på lik linje med Engelsk og Irsk Setter.

 

Les mer: Gordons i mange farger

Link1 Link2 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.